Πορτογαλικά σπαγγέτι πιπεράτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 πράσα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
1,5 κουταλάκι τοματοπολτός
3 κουταλάκια ξηρός βασιλικός
2 κουταλάκια καυτερή σος τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
90 γρ. λεπτά φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες
μαϊντανός κομμένος


Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το πράσο για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοπολτό, το βασιλικό, την τσίλι σος και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το μίγμα. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τριμμένο τυρί, γαρνίροντας με ελιές και μαϊντανό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr