Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 γιαουρτάκι αγελαδινό
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο και λίγο παραπάνω
4 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 2 πορτοκαλιών

Για το σιρόπι:
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό των 2 πορτοκαλιών
Εκτέλεση
Σε ένα λαδωμένο ορθογώνιο ταψί σουρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα (απ΄τη μακριά πλευρά) και τα βάζουμε μέσα. Σε ένα μπολ χτυπάμε (με το σύρμα) τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Περιχύνουμε τα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο το γλυκό περιχύνουμε σιγά-σιγά.
Καλοφάγωτη!!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr