Πορτοκαλόπιτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα 4 πορτοκαλιών
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ.
βανίλια
βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 φλούδες πορτοκαλιού
γλυκόζη
ξινό
Εκτέλεση
Χτυπάμε το σπορέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια , το κορν φλάουρ και το γάλα να γίνουν ένα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα τσαλακωμένα. Αλείφουμε λίγο βούτυρο και απλώνουμε λίγο από το χυλό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα 2 τελευταία φύλλα τα βάζουμε ατσαλάκωτα. Τα αλείφουμε κι εκείνα με βούτυρο. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τις φλούδες για 5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 1/4 κουταλάκι γλυκού ξινό και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε καυτή την πίτα περιχύνουμε με το σιρόπι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr