Πουρές κουνουπίδι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με αρκετό νερό τόσο ώστε να χωράει το κουνουπίδι μέσα και το αλάτι να βράσουν.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι πολύ τρυφερό.

Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ένα μίξερ και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από το ζωμό που έβρασε το κουνουπίδι και το βούτυρο.

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr