Πουτίγκα με γιαούρτι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
2 κουτιά ζελέ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό.
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κονσέρβα κομπόστα διαφορά φρούτα.
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα ποτίσουμε με το σιρόπι της κομπόστας. Φτιάχνουμε το ζελέ της προτίμησης μας διαλύοντας και τη ζάχαρη κατά βούληση (αν θέλουμε αντικαθιστούμε λίγο από το κρύο νερό που θα βάλουμε στο ζελέ με σιρόπι κομπόστας). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ. Ρίχνουμε και τα φρούτα της κομπόστας πάντα ψιλοκομμένα, εκτός αν είναι ήδη οπότε δεν χρειάζεται να τα κόψουμε. Βάζουμε μια στρώση από την κρέμα γιαουρτιού πάνω στα μπισκότα. Ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, βρέχουμε με σιρόπι κομπόστας και αδειάζουμε όλο το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Το στρώνουμε και στολίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Τρώγεται τουλάχιστον μετά από τρεις ώρες στο ψυγείο.

Αν Θέλουμε μπορούμε να βάλουμε φρέσκα φρούτα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr