Πράσινο κάρυ με μοσχάρι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 κ. σ. σπορέλαιο
2 φλ. γάλα καρύδας
700 γρ. βοδινό κρέας σε μικρά κομμάτια
3-4 κ. σ. σάλτσα ψαριού
1 κ. γ. ζάχαρη φοίνικα (palm sugar)
½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
250 γρ. μικρές μελιτζάνες
4-6 πράσινες ή κόκκινες καυτερές πιπεριές, κομμένες σε φέτες
3-4 κ. σ. πολτός του πράσινου κάρυ*
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, χαμηλώστε την φωτιά, προσθέστε τον πολτό και τηγανίστε μέχρι το λάδι να πάρει ένα πράσινο ελαφρύ χρώμα. Ανακατεύετε συνέχεια ώστε το κάρυ να μην καεί.
2. Έπειτα προσθέστε λίγο από το γάλα καρύδας στο πολτό για να αραιώσει. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει, ανακατεύοντας ώστε να δέσει το γάλα με το μίγμα. Κρατείστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας για να προστεθεί αργότερα.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσει έως ότου να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και νοστιμέψτε το με τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη. Πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τα φύλλα του βασιλικού και τις φέτες από κόκκινες πιπεριές τσίλι.
4. Σερβίρετε αυτό το πιάτο με ρύζι ατμού ή Ταϊλανδέζικο σπαγγέτι .

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr