Ψαρί στο φούρνο με μαυροδάφνη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
750 γρ. συναγρίδα, ξιφίας ή σφυρίδα καθαρισμένη
25 γρ. βούτυρο
2/3 φλιτζ. μαυροδάφνη
2 κρόκοι αυγού
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
πάπρικα
αλάτι
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το ψάρι και το νοστιμίζουμε με αλάτι και πάπρικα.
2. Το ψήνουμε με το βούτυρο σε ένα σκεύος πυρέξ ή κεραμικό σε μέτριο φούρνο (175οC) για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα ψάρι να μαλακώσει, για 15-20 λεπτά.
3. Περνάμε το υγρό του σκεύους από φίλτρο και σε μια κατσαρόλα το βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ώστε να μειωθεί κατά τι. Το κρυώνουμε και κτυπάμε μέσα τους κρόκους, προσθέτουμε την κρέμα και θερμαίνουμε πολύ προσεκτικά ώστε να μην σιγοβράσει.
4. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στο ψάρι και σερβίρουμε με Γευστικό ρύζι, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr