Ψιλοτηγανισμένο χοιρινό με αποξηραμένες γαρίδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. αποξηραμένες γαρίδες
2 κ.γ. πάστα από αποξηραμένες γαρίδες ή ένα τεμάχιο των 5 χιλ. από ένα μπλοκ πάστας γαρίδας
2 κ.σ. σόγια σος
χυμό από 1 λάιμ
1 κ.σ. ζάχαρη φοινικόδεντρου ή ελαφρά σκούρα ζάχαρη
1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
4 μποκ τσόι (κινέζικο λάχανο) ή 450 γρ. κοινό λάχανο κομμένο σε λωρίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε το χοιρινό στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να σφίξει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή στο τηγάνι και μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να σκουρήνει. Προσθέτουμε το χοιρινό και ψιλοτηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι μόλις να γίνει.
Προσθέτουμε τις αποξηραμένες γαρίδες, μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας την πάστα γαρίδας, με τη σόγια σος, τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τσίλι και το λάχανο και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι μόλις να μαραθεί. Μεταφέρουμε το ψιλοτηγανισμένο χοιρινό σε ζεστά μπολ και σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr