Ψητά τσιπς

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
- 1 μεγάλο παντζάρι
- 1 πατάτα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 μεγάλο καρότο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Με ένα μαντολίνο λαχανικών ή ένα κοφτερό μαχαίρι, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Το ιδανικό πάχος είναι κοντά στο 1 χιλιοστό.


Μετά τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους.

Παράλληλα ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180-190 °C στον αέρα.

Σε ένα ταψί, απλώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε με προσοχή τα λαχανικά, χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους.

Τα ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.

Θέλει προσοχή να μην μαυρίσουν, οπότε μετά τα πρώτα 10 λεπτά τα κοιτάμε ανά 2 λεπτά.

Τα πιο νόστιμα και σπιτικά τσιπς λαχανικών μπορείτε να τα ετοιμάσετε τώρα και εσείς.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr