Ragout (ραγού) Ουγγαρίας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κομμένο σε κύβους)
1 πικάντικο καπνιστό λουκάνικο Ουγγαρίας
5 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τριμμένη τομάτα
1 φλ. ζωμό μοσχαριού
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
4 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
αλάτι

1 καρβέλι ψωμί
Εκτέλεση
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το τηγανίζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη. Αλευρώνουμε το κρέας και το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με τις 6 κουτ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν Ρίχνουμε την πάπρικα. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το καρότο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και ρίχνουμε τις πατάτες. Μόλις χυλώσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα καρβέλι, κόβουμε την οριζόντια επιφάνεια, αδειάζουμε την ψίχα, να μείνει κούφιο, κενό μέσα και εκεί αδειάζουμε το φαγητό μας.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr