Ραβιέλες 7 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ
Ραβιέλες
Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
 
 

Υλικά (6-10 μερίδες)

4 ποτήρια αλεύρι
1,5 νερό χλιαρό
2 χαλούμια τριμμένα
δυόσμο ξερό (όσο θέλουμε)
3 αυγά
λίγο αλάτι
1 κύβο ζωμό κότας

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα ζυμώνουμε με το χλιαρό νερό γα γίνει ζύμη προς το σφικτό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τριμμένο χαλούμι τα αυγά. Προσέχουμε το μίγμα να μην είναι αραιό, καλύτερα να είναι λίγο σφικτό.
Τώρα παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη την ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες ρίχνουμε λίγο από τη ζύμη και κόβουμε με οδοντωτό εργαλείο τη ραβιόλα. Αν δεν έχουμε οδοντωτό μηχάνημα μπορούμε να το κάνουμε και με ένα ποτηράκι του κρασιού. Τα τοποθετούμε τα ραβιόλια σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό με τον κύβο κότας και ρίχνουμε τα ραβιόλια μας, 10-15 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρουμε στο πιάτο με τρίμμα από χαλούμι
2 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες