Σάλτσα με κρέας και κολοκύθια για διαβητικούς

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κύβους
1/2 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1/3 κουταλάκι βασιλικός ξηρός (ή 2/3 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 δαφνόφυλλο
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
120 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
120 γρ ζυμαρικό της αρεσκείας μας βρασμένο και στραγγισμένο
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο στο λάδι για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κολοκυθάκια και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
2. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
3. Στο μεταξύ ροδίζουμε τον κιμά στο τηγάνι μέχρι να χωρίσει. Ρίχνουμε τον κιμά στο πρώτο μίγμα, αφαιρώντας το δαφνόφυλλο και το σερβίρουμε καυτό με τυρί παρμεζάνα πάνω σε ζυμαρικό, πατάτες ή ρύζι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr