Γαλατόπιτα παραδοσιακή

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα
5 φύλλα μπακλαβά
1 1/2 φλυτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
5 αυγά/ βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει πάνω από χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας διαρκώς την βανίλια ή το ξύσμα.
2. Απλώνουμε τα φύλλα του μπακλαβά σε ένα μέτριο ταψί λαδώνοντάς τα ανά ένα για να ψηθούν καλύτερα.
3. Ρίχνουμε την μάζα πάνω στα φύλλα πασπαλίζοντας με λίγη κανέλλα και χοντροκομμένα τα αμύγδαλα και φουρνίζουμε. Η γαλατόπιτα αυτή διαφέρει γιατί δεν έχει από πάνω φύλλα. Όταν πάρει χρώμα και πήξει η κρέμα, την βγάζουμε από το ταψί και την τουμπάρουμε έως ότου κρυώσει για να μείνουν τραγανά να φύλλα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr