Σαλιγκάρια στιφάδο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλιτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες τοματάκι
6 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
-Στρώνετε ένα ταψί με αλεύρι και τοποθετείτε εκεί τα σαλιγκάρια
-Κάθε μέρα αλλάζετε το αλεύρι μέχρι να το βρίσκετε καθαρό
-Έτσι τα σαλιγκάρια είναι έτοιμα και καθαρά για μαγείρεμα
-Πλένετε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για μισή ώρα περίπου
-Τα βγάζετε τα πλένετε ξανά και σπάτε το πίσω μέρος από το κέλυφος
-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν
-Προσθέτετε το σκόρδο, την τομάτα και όλα τα μυρωδικά και καλύπτετε με νερό
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου και προσθέτετε τα σαλιγκάρια
-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr