Φιλέτο στρουθοκαμήλου με αχλαδιά 2 ψήφοι

Φιλέτο στρουθοκαμήλου με αχλαδιά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


900 γρ. φιλέτο στρουθοκαμήλου
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
6 κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου κομμένα
2 κουταλιές ξύδι από κρασί
4 κουταλιές κόκκινο κρασί
3/4 φλιτζάνι ζωμός κρέατος
10 κεδροκούκουτσα κοπανισμένα
4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
150γρ κάστανα μισοβρασμένα και καθαρισμένα
150γρ δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
3 κουταλιές σκούρα ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα φιλέτα σε 4 κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα σοτάρουμε με 1 κουταλιά από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε 2 με 3 λεπτά σκεπασμένα, να σοταριστούν. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και τα κεδροκούκουτσα και βράζουμε τη σάλτσα ώσπου να μείνει η μισή. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε στη σάλτσα 1 κουταλιά από το βούτυρο και ανακατεύουμε.
3. Στρογγυλεύουμε λίγο τις άκρες από τα αχλάδια. Τα βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, με 1 κουταλιά από το βούτυρο και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη. Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι νερό, αφήνουμε τα αχλάδια στη φωτιά 10 λεπτά και τα μεταφέρουμε στην πιατέλα με τα φιλέτα. Προσθέτουμε στην κατσαρολα τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, την υπόλοιπη ζάχαρη και 1 φλιτζανάκι νερό σκόμη και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5-6 λεπτά.
4. Βάζουμε τα φρούτα στην πιατέλα μαζί με το φιλέτο στρουθοκαμήλου. Σουρώνουμε τη σάλτσα, τη βάζουμε σε σαλτσιέρα και τη σερβίρουμε με το φιλέτο.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες