Μπακαλιάρος ισπανικός με πατάτες του φούρνου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. μπακαλιάρος παστός
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο (1 μέτριο)
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζ. λάδι
250 γρ. ντομάτες κομμένες από κονσέρβα
2 κουταλιές ψητή κόκκινη πιπεριά κομμένη
λίγο πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό σέρι
1/4 φλιτζ. ελιές πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε φέτες
350 γρ. πατάτες κομμένες για φούρνο (είτε ροδέλες είτε κλασσικά)
Εκτέλεση
1. Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό που το αλλάζουμε συχνά. Τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε σε μερίδες.
2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν αλλά να μην σκουρύνουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και μαγειρεύουμε μέχρι να σκουρύνουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις τομάτες, χωρίς να τις στραγγίξουμε, τις πιπεριές και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο δοχείο περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι. Προσθέτουμε το σέρι και ζεσταίνουμε.
Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο και 5 λεπτά περίπου πριν είναι έτοιμες προσθέτουμε και το μπακαλιάρο μαζί μες το ζουμί του ώστε να πάρουν γεύση οι πατάτες. Μετά γαρνίρουμε με τις ελιές και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr