Εκμέκ κανταΐφι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ. κανταΐφι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά
-Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο-λίγο το γάλα
-Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση κι όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά καιπροσθέτετε την βανίλια
-Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι
-Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει
-Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι
-Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι
-Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι και βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί
-Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε

Για περισσότερο σιρόπι οι Υumyumers μας προτείνουν δύο ποτήρια ζάχαρη και ενάμισυ ποτήρι νερό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr