Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό κίτρινα κολοκύθια, πλυμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλιά κανέλα
1 φλιτζ. σταφίδες
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
4 κουταλιές βούτυρο
2 φλιτζ. του καφέ ρύζι γλασέ
1 κουτάκι φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα, αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο.
2. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα -ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
4. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr