Σουφλέ με αλλαντικά, τυρί και μανιτάρια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
-ένα πακέτο με ψωμί του τοστ
-12-15 φέτες ζαμπόν ή πάριζα ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
-8-9 φετάκια μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια
-10 φετάκια τυρί τοστ
-400 γρ τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας(εγώ προτιμώ μετσοβόνε, προβολόνε και ένταμ)
-200 γρ μανιτάρια
-1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(1/2 κιλό)
-λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βάζουμε τα μανιτάρια να βράσουν και αφού βγάλουν τον αφρό τους, τα σουρώνουμε. Μετράμε πόσα φετάκια ψωμί τοστ χρειάζονται για να καλυφθεί όλο το ταψί σε δύο στρώσεις(σε ένα κανονικό πυρέξ χωράνε 6 σε κάθε στρώση δηλαδή σύνολο 12) και κόβουμε τις κόρες γιατί ξεραίνονται στο ψήσιμο. Βουτυρώνουμε λίγο το πυρέξ και απλώνουμε την πρώτη στρώση από τα ψωμάκια. Στην συνέχεια στρώνουμε τα μισά φετάκια ζαμπόν τα φετάκια τυρί, τα μανιτάρια, έπειτα στρώνουμε τα φετάκια μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα υπόλοιπα φετάκια ζαμπόν, την δεύτερη στρώση ψωμί του τοστ και σκεπάζουμε με τα τριμμένα τυριά. Τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο, πάντως το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις το τυρί γίνει κρούστα και ροδίσει.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr