Γαρίδες κάρυ Ταϊλάνδης με μανιτάρια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

2 κουταλιές φυτικό λάδι
350 γρ. μανιτάρια φρέσκα λευκά κομμένα στα τέσσερα (περίπου 4 φλιτζάνια)
125 γρ. μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα κομμένα σε φέτες (περ. 1,5 φλιτζάνι)
2 φλιτζάνια ανθάκια μπρόκολου
1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μήκη των 2,5 εκ.
1 κουταλιά σκόνη κάρυ
1 κονσέρβα των 350 γρ. γάλα κοκοκάρυδου (από ασιατικό παντοπωλείο)
400 γρ γαρίδες καθαρισμένες και κατεψυγμένες
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι τριμμένο (ή καγιέν)

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι μόλις να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπρόκολα; τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι μόλις να γίνουν τρυφερά, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το κάρυ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κάρυ να ευωδιάσει, περίπου για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα κοκοκάρυδου, τις γαρίδες και το κόκκινο πιπέρι ανακατεύοντας που και που, μέχρι όλα να ζεσταθούν καλά και η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη, περίπου για 3 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε καυτό, βρασμένο ρύζι, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr