Tofu πικάντικο με πράσινα λαχανικά και noodles

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

MAΡΙΝΑΔΑ
1/2 κουταλιά σως από Chili και σκόρδο ή νιφάδες από κόκκινο chili
2 κουταλιές σόγια σως
1 κουταλιά ξηρό σέρι
2 κουταλιές σησαμέλαιο

ΛΑΧΑΝΙΚΑ
250 g τόφου συμπιεσμένο και κομμένο σε φέτες των 6-7 χιλ
1/4 φλυτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλιά τζίντζερ κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
1,5 φλυτζάνι μανιτάρια κομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα διαγώνια
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι διαγώνια
1 μικρό κολοκύθι κομμένο σε φέτες

ΣΑΛΤΣΑ
1 κουταλιά σόγια σως
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1/2 κουταλιά σως από Chili και σκόρδο
1 κουταλιά κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιά νερό

Εκτέλεση
NOODLES Ανατολίτικες noodles ή ρύζι MAΡΙΝΑΔΑ: Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά της μαρινάδας. Προσθέτουμε το τόφου και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Στο μεταξύ κόβουμε τα λαχανικά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμιγνύοντας όλα τα συστατικά της σε ένα μικρό μπολ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok και τηγανίζουμε το μαριναρισμένο τόφου, ώσπου να χρυσίσει από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε,το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, το στεγνώνουμε και αφαιρούμε όλο το επί πλέον λάδι. Χύνουμε το επί πλέον λάδι από το wok. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας τα λαχανικά κατά τη σειρά που εμφανίζονται παραπάνω. Δεν τα παραβράζουμε. Την τελευταία στιγμή, χύνουμε τη σάλτσα πάνω στα λαχανικά και προσθέτουμε το τόφου. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε πάνω στα noodles.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr