Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας 1 ψήφοι

Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


Μαρινάδα:
1,5 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι φύλλα ξερό φασκόμηλο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
μπόλικο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

12 μπουτάκια κότας κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής

Λάχανο:
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι (μπούκοβο)
3 κουταλιές μηλόξυδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Σοτάρισμα και ψήσιμο:
200 γρ. γαλέτα τριμμένη
100 γρ. τυρί Parmigiano-Regiano φρεσκοτριμμένο
1-2 φλιτζάνια μείγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου για το σοτάρισμα
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Βάζουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βυθίζουμε στο μείγμα τα κομμάτια του πουλερικού, γυρίζοντάς τα για να μουσκέψουν. Τα αφήνουμε σκεπασμένα μια νύχτα στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζουμε το λάχανο: Το βάζουμε σε μια μεγάλη γαβάθα, τη γεμίζουμε με βραστό νερό, σουρώνουμε και ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Το πιέζουμε καλά στη σήτα και το μεταφέρουμε στη γαβάθα. Προσθέστε τη ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Σε μεγάλη σακούλα από χοντρό πλαστικό βάζουμε τη γαλέτα και την παρμεζάνα. Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει.
4. Βάζουμε στη σακούλα με την παρμεζάνα 1-2 κομμάτια πουλερικού και τα κουνάμε για να κολλήσει η κρούστα παντού. Τινάζουμε για να φύγουν τα περιττά και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Κάνουμε τηγανιές, τοποθετώντας το κάθε κομμάτι πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω. Όταν ροδίσουν, αναποδογυρίζουμε. Κάθε τηγανιά θα χρειαστεί 10-15 λεπτά. Αν φτιάχνουμε μπουτάκια, μπορούμε να παραλείψετε το σοτάρισμα. Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα κομμάτια σε λαμαρίνα που να τα χωρά σε μια στρώση, αφού τη στρώσουμε με λαδόχαρτο. Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε τα μπουτάκια, μέχρι να βγαίνουν λευκοί οι χυμοί όταν τρυπάμε το κρέας.
5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να μείνουν τα ψημένα πουλερικά 10 λεπτά προτού να τα πασπαλίσουμε με μαϊντανό και να τα σερβίρουμε, συνοδεύοντάς τα με το λάχανο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες