Μοσχαράκι με σάλτσα τόνου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

675 γρ. μπούτι από μοσχαράκι ρολό
2 δαφνόφυλλα
10 πιπερόσποροι μαύροι
2-3 γαρύφαλλα
½ κουταλάκι αλάτι
2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε φέτες
750 ml ζωμός ή νερό
150 ml ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικό)
75 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένο καλά
50 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι ή κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κάπαρη στραγγισμένη
2 κρόκοι αβγών
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
κάπαρη
τριγωνικά κομμάτια λεμονιού
φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση
Βάζουμε το μοσχαράκι σε μια κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα, τους πιπερόσπορους, τα γαρύφαλλα, αλάτι και τα λαχανικά. Προσθέτουμε αρκετό ζωμό ή νερό και το κρασί, αν βάζουμε, ίσα-ίσα να σκεπάσουν το μοσχαράκι. Αφήνουμε να πάρει βράση, αφαιρούμε τυχόν ακαθαρσίες από την επιφάνεια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε απαλά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει τρυφερό. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στα υγρά του και μετά το στραγγίζουμε καλά. Αν έχουμε χρόνο, παγώνουμε το μοσχαράκι στο ψυγείο, για να κόβεται πιο εύκολα.
1. Για τη σάλτσα τόνου, λιώνουμε καλά τον τόνο με 4 φιλέτα αντσούγας, 1 κουταλιά λάδι και την κάπαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και την περνάμε από τρυπητό ή μπλέντερ μέχρι να γίνει λεπτόρρευστη.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, μετά ρίχνουμε χτυπώντας το υπόλοιπο λάδι κατά σταγόνες, μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιογενής και να έχει την υφή της παχιάς κρέμας. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές φέτες και τις διατάσσουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος να μισοσκεπάζουν η μια την άλλη. Ρίχνουμε κουταλιές της σάλτσας από πάνω και μετά σκεπάζουμε την πιατέλα με πλαστικό φύλλο και την παγώνουμε για 8 ώρες στο ψυγείο.
4. Για να σερβίρουμε ξετυλίγουμε προσεκτικά το μοσχαράκι. Διατάσσουμε τα υπόλοιπα φιλέτα αντσούγας και την κάπαρη με διακοσμητικό τρόπο από πάνω και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μυρωδικά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr