Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα τεριγιάκι 5 ψήφοι

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα τεριγιάκι
 
 

Υλικά (8 μερίδες)


2 κιλά φτερούγες από κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι τεριγιάκι σως
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας ξηρό σέρι
2 κουταλιές σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι τσαγιού σουσαμέλαιο
1/2 κουταλάκι μπαχαρικά
1 κουταλιά σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη μαρινάτα με τα παραπάνω υλικά. Ρίχνετε τις φτερούγες των πουλιών και τις αφήνετε στο ψυγείο μία νύχτα, γυρίζοντας τες πότε πότε. Ψήνετε στο μπάρμπεκιου ώσπου να ροδίσουν αλείφοντας τες συχνά με τη μαρινάτα. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με ψημένους σπάρους από σουσάμι.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες