Ψαρονέφρι στο φούρνο με γάλα καρύδας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες των 4-5 χιλ.
2 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 φλιτζάνι κρασί Μαρσάλα ή λευκό
1 κονσέρβα των 400 γρ. γάλα κοκοκάρυδου
1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
2 κύβοι ζωμού μόσχου
3 κουταλάκια σκόνη κάρι ή κατά τη γεύση
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Αναμιγνύουμε το αλεύρι και τις νιφάδες τσίλι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, βάζουμε μέσα το χοιρινό, κλείνουμε τη σακούλα και την κινούμε καλά, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του κρέατος με το αλεύρι και το τσίλι.
2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το χοιρινό στο καυτό λάδι μέχρι να σκουρύνει ανακατεύοντας συχνά. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και μετά το απλώνουμε στο ταψί.
3. Στην ίδια κατσαρόλα που μαγειρέψαμε το χοιρινό, αναμιγνύουμε το γάλα κοκοκάρυδου και το φιστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Τρίβουμε μέσα στο μίγμα τους κύβους ζωμού και προσθέτουμε τη σκόνη κάρι. Ζεσταίνουμε το μίγμα και ρίχνουμε ανακατεύοντας το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Το ρίχνουμε πάνω στο κρέας στο ταψί.
4. Το ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά και σερβίρουμε με ρύζι και λαχανικά ατμού στο πλάι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr