1. Κόβουμε και πετάμε τις μύτες από τις φτερούγες. Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε.
2. Σε μια λεκάνη που χωράει άνετα τις φτερούγες φτιάχνουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε τις φτερούγες και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλες από τη μαρινάτα. Τις αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 2 ώρες ανακατεύοντας 2-3 φορές. Εναλλακτικά μέσα στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες σκεπασμένες ανακατεύοντας 4-5 φορές.
3. Σουρώνουμε (πετάμε τη μαρινάδα) και βάζουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί σε μια στρώση τη μια κοντά στην άλλη (να αγγίζουν) με το κυρτό μέρος προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 180οC για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σαν ανοιχτή καραμέλα.
4. Πασπαλίζετε με ψημένους σπάρους από σουσάμι.
5. Τρώγονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
|