Πατάτες σουφλέ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 5 εκ.
3 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ξυνή κρέμα
2 αυγά με χωρισμένο κρόκο από το ασπράδι
1/4 φλιτζ. κρέμα
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, εστραγκόν κλπ.)
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στη μηχανή του πουρέ.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 5 φλιτζ. (περ. 1,5 λίτρο).
3. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει (4-5 λεπτά), το προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τους κρόκους των αυγών και τις κρέμες. Βάζουμε αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
4. Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν καλά. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές ασπράδι στο μίγμα της πατάτας για να το χαλαρώσει και στη συνέχεια «διπλώνουμε» μέσα και το υπόλοιπο ασπράδι.
5. Χύνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε μέχρι να γίνει σκούρο χρυσαφί, για 20-25 λεπτά. Αρχίζουμε να το ελέγχουμε από τα 15 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr