Πίττα με ροκφόρ και μανιτάρια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στα δυο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
½ κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
250 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
100 γρ. κίτρινο τυρί. Π.χ. γκούντα, έμενταλ κλπ.
250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Σε ένα πυρέξ 21x32 εκ. περίπου απλώνουμε το μισό φύλλο σφολιάτας, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο και το πιπέρι για 3-5 λεπτά ή ως που να απορροφηθούν τα υγρά και το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Κομματιάζουμε το τυρί και το αναμιγνύουμε με τα μανιτάρια και 125 ml από την κρέμα γάλακτος.
4. Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ και το καλύπτουμε με το άλλο μισό του φύλλου σφολιάτας. Με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την πίττα σε κομμάτια κατά την προτίμησή μας και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε την πίττα για 1 ώρα (σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο) πριν την ψήσουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο και να την ψήσουμε αργότερα ή την επομένη.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC και ψήνουμε την πίττα για 30-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr