Μουσακάς μελιτζάνες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1,5 κιλό μελιτζάνες
750 γρ. κιμάς
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750 γρ. ώριμες ντομάτες περασμένες από το τρυπητό
1 δόση μπεσαμέλ
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί. Τον ανακατεύουμε να ξεσβολιάσει και τον σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει το ζουμί του.
2. Πλένουμε, σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε μια-μια σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε σε λάδι, στο οποίο προσθέτουμε και το βούτυρο. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τις αλατοπιπερώνουμε.
3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (βλ. Μπεσαμέλ) και στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τις μισές μελιτζάνες σε κανονικές σειρές. Ρίχνουμε στον κιμά τη μισή φρυγανιά και το τυρί, τον ανακατεύουμε και τον στρώνουμε πάνω στις μελιτζάνες. Πάνω του βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε σειρές και τις σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τυρί, κατόπι με φρυγανιά, ραντίζουμε καλά με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσει.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr