Σαλάτα από ντομάτα, ρόκα και αλατισμένο τυρί ρικότα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

Ντρέσινγκ:
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και λιωμένη με 1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά ξύδι
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο

3 ματσάκια ρόκα, χωρίς τους σκληρούς μίσχους και τα φύλλα πλυμένα και στεγνωμένα
6 μικρές ντομάτες (περίπου 750 γρ.) κομμένες σταυρωτά σε φέτες των 6 χιλ.
120 γρ. τυρί ρικότα αλατισμένο ή φέτα κομματιασμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 κουταλιά φύλα από φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ: Λιώνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα ξύδια και αλατοπίπερο κατά τη γεύση και ρίχνουμε λάδι ενώ λειτουργεί, ώστε το μίγμα να γίνει ενιαίο γαλάκτωμα. Κατανέμουμε τη ρόκα και την ντομάτα σε 6 πιάτα. Επίσης το τυρί και τη ρίγανη. Ρίχνουμε σε κάθε πιάτο περίπου 1,5 κουταλιά ντρέσινγκ.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr