Σαλάτα χωριάτικη με λαδόξυδο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 λεπτά αγγούρια ξεφλουδισμένα
1 πράσινη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές
125 γρ. τυρί φέτα

Ντρέσινγκ:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/4 φλιτζάνι ξύδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ρίγανη
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
Σαλάτα: Κόβουμε τα αγγούρια στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Πλένουμε, αφαιρούμε τον πυρήνα και τους σπόρους της πιπεριάς, την κόβουμε στη μέση και μετά σε παχιές λωρίδες. Χωρίζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού σε δακτυλίδια. Βάζουμε τα έτοιμα συστατικά σε ένα μπολ, κόβουμε σε κυβάκια τη φέτα και τη βάζουμε πάνω από τις ελιές. Ντρέσινγκ: Αναμιγνύουμε τα συστατικά σε ένα μπολ και τα κτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή τα βάζουμε σε βάζο με βιδωτό κάλυμμα και τα κτυπάμε καλά. Επαναλαμβάνουμε πριν σερβίρουμε. Χύνουμε το ντρέσινγκ ακριβώς πριν σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr