Μπουγιαμπέσα απλή

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φάκελος μίγμα σούπας (από κρεμμύδι ή μανιτάρια)
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι φύλλα θυμαριού
500 γρ ντομάτες από κονσέρβα με το χυμό τους
750 γρ ψάρι (ένα ή ανάμικτα από τα εξής: αγριόψαρα: καπόνια, σκορπιοί, χριστόψαρα, γενικά θα πρέπει να είναι "παχύ" ψάρι)

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή πήλινο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει.
2. Προσθέτουμε το νερό, το κρασί, την κρεμμυδόσουπα, το μαϊντανό και το θυμάρι και τα αναμιγνύουμε καλά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρει βράση και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ψάρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr