Ρεβιθόσουπα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1,5 κούπα ξερά ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 μίσχος σέλερι κομμένος σε φέτες
1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
αλάτι, πιπέρι κατά τη γεύση
1 δαφνόφυλλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό όλη τη νύχτα και το πρωί τα σουρώνουμε.
2. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κομμένο σε φέτες κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, ενάμισι λίτρο νερό και μισή κουταλιά αλάτι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν (περίπου μία ώρα). Σουρώνουμε, αφαιρούμε το κρεμμύδι και το δαφνόφυλλο και κρατάμε δύο κούπες από το ζουμί.
3. Καίμε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το σέλερι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και τα σοτάρουμε τα για 5', ρίχνοντας στο τέλος και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά τα ρεβίθια και το ζουμί τους, και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20', ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε ζεστή.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr