Καρπάτσο σολομού

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ. φιλέτο σολωμού
1 γκρέιπ φρουτ
2 πορτοκάλια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλιά μέντα ή δυόσμο
1 κουταλιά κρεμμυδόχορτο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ταμπάσκο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε 500 γρ φιλέτο από σολομό φρέσκο, το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε για 30 λεπτά σrην κατάψυξη.
2. Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό από 1 γκρέιπ φρουτ και 2 πορτοκάλια, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, μισή κουταλιά μέντα ή δυόσμο και μια κουταλιά κρεμμυδόχορτο ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 ταμπάσκο και λίγο αλάτι.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα σολομού, σκεπάζουμε την πιατέλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr