Μύδια με κάρυ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό μύδια ξυσμένα απ'έξω
3 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
1 κουταλιά βούτυρο
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο κομμένο
Συνοδεύεται με φρέσκο τραγανό ψωμί
Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια, το κάρυ, τον κόλιανδρο και τις νιφάδες πιπεριού στο βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 5-6 λίτρων σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, περίπου για 4 λεπτά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμα.
2. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά μετά από 4 λεπτά και μεταφέροντας τα μύδια καθώς ανοίγουν σε ένα μπολ (Πετάμε τα μύδια που δεν άνοιξαν μετά από 6 λεπτά.)
3. Προσθέτουμε το νερό και το κρασί στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και αλάτι κατά τη γεύση, μετά το χύνουμε πάνω στα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr