Φέτες ψαριού με σάλτσα προβενσαλ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

6 φέτες ψαριού
ΜΑΡΙΝΑΤΑ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρδ κρασί
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΑ
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
30 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι ρίγανη
60 γραμ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Βάζετε τις φέτες του ψαριού σε βαθιά πιατέλα, ρίχνετε επάνω τη μαρινάτα και αφήνετε στο ψυγείο 2 ώρες. Ψήνετε στη σχάρα, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάτα. Σερβίρετε με τη σάλτσα προβενσάλ. Μαρινάτα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά. Σάλτσα προβενσάλ: Βράζετε τα υλικά της σάλτσας 5 λεπτά. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια λίγο πριν σερβίρετε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr