Ψαρί του μποπαλ με πράσινα μυρωδικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

4 χοντρά φιλέτα ψαριού
2 κουταλιές χυμός λεμόνι
1,5 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκιες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες (κατά τη γεύση)
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές τριμμένο παξιμάδι
αλάτι
3/4 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγισμένο
1 κρόκος αβγού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Περιχύνουμε με το λεμόνι τα φιλέτα ψαριού και τα γυρίζουμε για να μαριναριστούν και από τις δυο μεριές. Τα αφήνουμε στο λεμόνι για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σε βαθιά πιατέλα που να γέρνει προς τη μια μεριά, ώστε να μπορέσουμε να πετάξουμε το υγρό που θα μαζευτεί. Βάζουμε στο μπλέντερ το κόλιανδρο, τις πιπεριές, το σκόρδο, το αλάτι και το παξιμάδι και τα δουλεύουμε για να γίνουν πολτός. Αδειάζουμε τον πολτό σε βαθύ πιάτο. Σε άλλο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κρόκο και με λίγο αλάτι. Βάζουμε το τηγάνι με μπόλικο λάδι να κάψει καλά. Βουτάμε το κάθε φιλέτο ψαριού στο γιαούρτι, κατόπιν στο μείγμα κόλιανδρου, ώστε να καλυφθεί κι από τις δυο μεριές. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά, με βραστές πατάτες.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr