Αυγά από το ράντσο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσινες γλυκές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1-3 καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1,5 φλιτζάνι πολτός από φρέσκια ώριμη ντομάτα ή καλής ποιότητας τοματοπολτός κονσέρβας
2-4 κουταλάκια πιπέρι καυτερό ή νιφάδες πιπεριού (μπούκοβο) ή πιπέρι καγιέν κατά τη γεύση
αλάτι
6 αβγά

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις γλυκές πιπεριές μέχρι να μαραθούν, γύρω στα 6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές και την ντομάτα και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει, γύρω στα 8 λεπτά. Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι ή το καγιέν και λίγο αλάτι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
2. Σπάζουμε τα αβγά ένα-ένα μέσα σε μια κούπα και κατόπιν τα ρίχνουμε σαν "μάτια" στο τηγάνι, καθώς σιγοβράζει το μείγμα ντομάτας και πιπεριάς. Τα αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 8 λεπτά, περιχύνοντάς με κουταλιές σάλτσας μέχρι να πήξουν τα αβγά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr