Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
300γρ. μαγιονέζα
Για τη νέμιση
2 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένη μαντζουράνα

Εκτέλεση
? Κοσκινίζετε το αλεύρι σ' ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Τρίβετε το βούτυρο με τα δάχτυλα σας ώσπου να φτιάξετε ένα μείγμα από χοντρά κομμάτια. ? Κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύετε ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία και εύπλαστη. ? Την πλάθετε σε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε σε λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. ? Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγετε με τη ζύμη ένα φύλλο πάχους περίπου 3 χιλ. ? Κόβετε το φύλλο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε φόρμες με σχήμα βάρκας. Τρυπάτε τα φύλλα στο κάτω μέρος μ' ένα πιρούνι. Καλύπτετε τις φόρμες με λαδόκολλα και απλώνετε από πάνω ξερά φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη. ? Ψήνετε τις βαρκούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 12-15 λεπτά. ? Βάζετε τα αβγά σ' ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το μαϊντανό, τη μαντζουράνα και τη μαγιονέζα. ? Γεμίζετε τις βαρκούλες
-που έχετε αφήσει να κρυώσουν- με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως, προτού μαλακώσουν οι βαρκούλες.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr