Καπνιστή μελιτζάνα με ντομάτα και κατίκι Δομοκού

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
1 μεγάλη ντομάτα
250 γρ. κατίκι Δομοκού
λίγος βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
4 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο. Τις βγάζουμε όταν μυρίσει ξύλο. Όταν κρυώσουν λίγο τις σκίζουμε και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το κατίκι Δομοκού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκ. (στεφάνη) βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας μετά λίγο μείγμα μελιτζάνα-κατίκι. Επαναλαμβάνουμε μια ακόμη φορά και τελειώνοντας γαρνίρουμε με βασιλικό. Σε ένα σέικερ κτυπάμε το ξίδι και το ελαιόλαδο. Το ρίχνουμε σε σταγόνες ανάμεσα στις στρώσεις και γύρω-γύρω στο πιάτο.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr