Λιγκουίνια με μπριζόλα και πιπεριές 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με μπριζόλα και πιπεριές
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


500 γρ 1 1-pound flank steak ή top round steak
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκ
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μπουκιές
2 μέτριες κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε μπουκιές
250 γρ λιγκουίνια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
120 γρ ελιές μαύρες από άλμη ξεσποριασμένες
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
60 γρ τυρί προβολόνε κομμένο σε μπουκιές

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τη μπριζόλα στη μέση κατά μήκος. Κόβουμε το κάθε μισό σε φέτες πάχους 3 χιλ, διαγώνια και κάθετα στις ίνες του κρέατος.
2. Βράζουμε χωρίς αλάτι *** και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και βάζουμε τα α φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν μαλακά και τραγανά, περίπου για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα με ένα κουτάλι τρυπητό και τα βάζουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Στην ίδια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 3 ακόμη κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, μαγειρεύουμε τη μπριζόλα με 1/2 κουταλάκι αλάτι, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να χάσεις το κόκκινο χρώμα του, περίπου για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, το μαϊντανό, τους πιπερόσπορους, και το μίγμα λαχανικών.
5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλάτι. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ανακατεύοντας τα κομμάτια του προβολόνε μέσα στο ζυμαρικό και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες