Σπαγγετίνι με κονιάκ από το λορετο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ. σπαγετίνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο
299 γρ. μπέικον ή πανσέτα κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
200 ml Κονιάκ
2 φλιτζ. παχιά κρέμα
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
6 κουταλιές μαϊντανός κομμένος

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το μπέικον και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε το Κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με το βούτυρο και το τυρί, το βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και χύνουμε από πάνω τη σάλτσα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε με επί πλέον τυρί, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr