Λιγκουίνια του ξυλοκόπου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

400 γρ. λιγκουίνια
300 γρ. μανιτάρια φρέσκα
50 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. καπνιστό χοιρομέρι κομμένο σε ραβδάκια
1 ποτηράκι μπράντι
15 βατόμουρα λιωμένα
70 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
100 γρ. κρέμα

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ροδίζουμε το σκόρδο στο βούτυρο,προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
2. Μόλις εξατμιστεί το νερό από τα μανιτάρια, προσθέτουμε το χοιρομέρι και τα βατόμουρα. Μετά από λίγα λεπτά ραντίζουμε με το μπράντι, περιμένουμε να εξατμιστεί, ρυθμίζουμε το αλάτι και το βρέχουμε με 1/2 ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά και με το σκέπασμα.
3. Στο μεταξύ προ-βράζουμε τα λιγκουίνια, τα στραγγίζουμε και αναμιγνύουμε κατ' ευθείαν με τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας την παρμεζάνα και την κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί.
4. Σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr