Πεταλούδες με μπιζέλι και προσούτο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

1 φλιτζ. μπιζέλι φρέσκο ή κατεψυγμένο
250 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
60 γρ. λεπτές φέτες προσούτο ψιλοκομμένες (πλούσιο 1/3 φλιτζ.)
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα συν επί πλέον για το σερβίρισμα.
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το μπιζέλι σε νερό που βράζει για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε, φυλάγοντας 1/2 φλιτζ. από το νερό του. Τ ξεπλένουμε με κρύο νερό, το ξαναστραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Στο μπλέντερ λιώνουμε τα 2/3 του μπιζελιού μαζί με τη μέντα, το ξύσμα λεμονιού, το 1/2 φλιτζ. νερού από το μπιζέλι και. αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε διατηρώντας 1/4 φλιτζ. από το νερό του.
4. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα του με τον πουρέ μπιζελιού, το προσούτο, 2 κουταλιές παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζ. μπιζέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και φέροντας το μίγμα στην επιθυμητή υφή με το νερό του ζυμαρικού που φυλάξαμε, μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν θέλουμε. Σερβίρουμε με επί πλέον παρμεζάνα στο τραπέζι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr