Σάλτσα κρέμας κρεολής με κοτόπουλο και σπαγγέτι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

350 γρ. σπαγγέτι
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
από 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι αναμιγμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
2 μέτριες πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές φέτες
4 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια μίγμα μπαχαρικών κρεολής (ή Cajun) ή κατά τη γεύση
πιπέρι καγιέν (προαιρ.)
2 κουταλιές σόγια σος
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
150 γρ. τυρί παρμεζάνα κομμένο σε φλούδες

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τους κύβους κοτόπουλου με το αλατοπίπερο μέχρι να καλυφθούν.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τους κύβους και τους σοτάρουμε. Μόλις το κρέας ασπρίσει, το αφαιρούμε και το βάζουμε στην άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι μαζί με το μπαχαρικό κρεολής και το καγιέν (αν χρειάζεται) και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν το υγρό τους. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει. Προσθέτουμε ζωμό από το ζυμαρικό που βράζει, αν η σάλτσα στεγνώσει. Προσθέτουμε τη σόγια σος, ρυθμίζουμε το αλάτι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό σε νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 2 κύβους ζωμού κοτόπουλου (ελέγχοντας το αλάτι) και το στραγγίζουμε.
5. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr