Σπαγγετίνι αματριτσιάνα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. σπαγγετίνι
2 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
5 φέτες μπέικον ή πανσέτα (περίπου 120 γρ.) κομμένη σε κύβους
1,5 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός κομμένος
2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια
2/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
νιφάδες κόκκινου και πράσινου πιπεριού κατά τη γεύση
αλάτι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το μπέικον ή την πανσέτα με το λάδι. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές νιφάδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους στη σάλτσα και τις σπάζουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και παχύρρευστη. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος αναμιγνύουμε το σάλτσα με το καυτό ζυμαρικό και μετά με το τυρί.
5. Σερβίρουμε αμέσως με επί πλέον τυρί στο τραπέζι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr