Βίδες με θαλασσινά 1 ψήφοι

Βίδες με θαλασσινά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


50 γρ. μικρά μανιτάρια κομμένα φέτες
200 γρ. μύδια σε βαζάκι με άλμη,, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο φέτες
175 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό και ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
3 τομάτες κομμένες σε φέτες
175 γρ. ζυμαρικό βίδες,
Σος
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές τσάιβς ψιλοκομμένη
2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
3/4-1 κουταλιά λιωμένο σκόρδο
8-12 ολόκληρες αξεφλούδιστες γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φέτες του αβοκάντο στο χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε το ζυμαρικό με τις γαρίδες, τα μύδια, τις ντομάτες και τα μανιτάρια ανακατεύοντας απαλά.
3. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, την πρασουλίδα, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση (το dressing αυτό μπορεί να φυλαχτεί σε σφιχτά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες
- το ανακατεύουμε καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.)
4. Ρίχνουμε το dressing μέσα στη σαλάτα και το μεταφέρουμε με το κουτάλι σε δίσκο σερβιρίσματος. Το παγώνουμε ελαφρά και το γαρνίρουμε με γαρίδες.
5 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες