Βίδες με χαβιάρι, καπνιστό σολομό και λαχανικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

Για το ζυμαρικό:
500 γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
100 γρ. χαβιάρι
100 γρ. σολομός καπνιστός κομμένος σε τετράγωνα κομμάτια
των 2 εκ. από 1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά κομμένες
σε ψιλές λωρίδες
1 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους,

Για τη vinegraitte:
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
5 κουταλιές σόγια σως
1 κουταλιά ζάχαρη σκούρα
1-1,5 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1/4 φλιτζ. πράσο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το ζυμαρικό, ώστε να κρυώσει.
2. Ενώ το ζυμαρικό βράζει, αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα συστατικά για τη vinegraitte και αφήνουμε το μίγμα για 15 περίπου λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με το χαβιάρι, το σολομό, το αβοκάντο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά.
4. Ρίχνουμε από πάνω τη vinegraitte και αναμιγνύουμε με το μίγμα του ζυμαρικού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, πριν σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr