Γαριδοσαλάτα με κάρυ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 κουταλιά σκόνη κάρι
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι τοματοπολτός
1/2 φλιτζ. νερό
2 φέτες λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλάκι αχλάδι γλασέ (αναγκαίο για τη γεύση!)
1/4 φλιτζ. μαγιονέζα
1,5 φλιτζ. μακαρονάκι κοφτό
Χυμός 1/2 λεμονιού
250 γρ. γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες (καλύτερα φρέσκες!)

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν (να μη μαυρίσουν).
2. Προσθέτουμε το κάρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τοματοπολτό και το νερό. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και αλατοπίπερο. Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ρίχνουμε το γλασέ φρούτο και αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
4. Φιλτράρουμε το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
5. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
6. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το χυμό λεμονιού και τη βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και βάζουμε τις γαρίδες από πάνω. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα κάρι και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα πριν σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr