Κριθαράκι σαλάτα με φέτα και ελιές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
400 γρ. κριθαράκι
2 κουταλιές συν 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1,5 φλιτζ. κομμάτια φέτας
1 φλιτζ. ελιές Καλαμάτας ξεσποριασμένες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιά λευκό ξύδι
1,5 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια ξηρή ρίγανη
3 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε καλά το κριθαράκι. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ανακατεύουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κομματιασμένη φέτα, τις ελιές Καλαμάτας, τα πράσινα κρεμμυδάκια και την κάπαρη.
2. Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε βαθμιαία κτυπώντας το υπόλοιπο 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση στο dressing.
3. Προσθέτουμε το dressing στο μίγμα από το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά τα συστατικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr